dilluns, 25 d’abril del 2011

ENTREVISTA A EL PUNT


TITULARS CARLES PÀRAMO ALCALDABLE DE CIU A ROSES“El govern quadripartit ha estat nefast per a Roses”

Assegura que ha estat negatiu i que l'equip actual ha estat inoperant per efecte de “tants caps tants barrets”

El candidat diu que la crisi no ha d'aturar els projectes i aposta per fer un referèndum per decidir on cal posar el pàrquing subterrani.

Diu que hi ha dos models de creixement en joc i que el de CiU és el de futur

25/04/11 Mar Vicente

A CiU li ha costat tancar la llista...

Que no hàgim presentat la llista fins ara no vol dir que hàgim deixat de treballar. Portem una feina de més de trenta visites a associacions pensant en el nostre programa.El nostre programa té una estructura; imagina't un arbre on hem anat penjant totes les iniciatives, projectes, demandes o mancances que les associacions ens han anat manifestant: més comunicació, una comunicació més sincera i més facilitats administratives. El programa està a punt per anar a l'impremta. Que hagi costat tant posar-se d'acord entre CDC i UDC no ha fet res més que esperonar-nos a demostrar que hem lluitat per tenir no una llista de noms sinó un equip de persones.

Quina és la punta de llança del programa de CiU?

Prioritzar les mesures per assegurar que les empreses que tenen treballadors en actiu pervisquin i tinguin el màxim de facilitats i perquè les emprenedores siguin capaces de crear noves empreses i llocs de treball. Bolcar-nos en la idea que Roses sigui una destinació turística de primer ordre, sense fer volar coloms però assegurant que el que tenim continuï i millori.La dita diu que els clients costen més de mantenir que de conquistar.

La crisi farà que no sigui un mandat de grans projectes?


Al contrari, ha de ser un mandat per concretar i iniciar projectes importants. Proposarem un referèndum perquè determini el lloc per fer el pàrquing subterrani. Sempre amb la finalitat de crear llocs de treball, no només per l'obra sinó per la influència positiva que tindrà en el comerç i el turisme. S'ha de fer sense que signifiqui castigar els residents, com preveia el projecte actual amb 500 places de pagament en superfície. És intolerable. Com deia, és època de projectes importants. Ho vam deixar preparat i no entenem per què no s'ha fet la continuació del camí de ronda. Vull recordar que la crisi dels noranta va ser quan es van fer els passejos i la cobertura de la riera Ginjolers.

Sí que hi haurà menys ajuts externs.

El port esportiu, 18 milions, es va fer sense ni un euro de fora i sense ni un euro dels contribuents. En aquest moment, sis anys després de la inauguració, genera beneficis, per enguany uns 600.000€. És l'únic port esportiu 100% municipal de Catalunya.

Cap por, doncs...

Cap por. És que l'administració ha de fomentar l'obra. Ho dic perquè l'Ajuntament, a pesar del poc rigor amb la despesa –només retrec l'excessiva contractació de personal– està econòmicament bé.

Quin balanç fa del mandat?

El balanç és absolutament negatiu. Han vingut diners com mai, deu milions entre els plans Zapatero i el pla de barris. Jo demano: quines obres s'han fet que justifiquin una despesa de deu milions? On han anat a parar? És greu aquesta inoperància total, que és producte de tants caps tants barrets, de quatre partits i cada un actuant pel seu compte. El quadripartit ha estat tan nefast a Roses com el tripartit a Catalunya. Una cosa bona que millorarem seran les barraques i les fires.

Un bon resultat per a CiU?

Jo preguntaria al lector quin seria el millor resultat per a Roses. Que es facin aquesta idea i que pensin que perquè un poble progressi cal una estabilitat i unes persones que administrin que siguin rigoroses, honestes i treballadores. Que no pensin si són de dretes o d'esquerres, que no pensin qui els cau bé. Jo demano que es concentri el vot perquè Roses tingui un govern estable.

Algú planteja les eleccions com un matx Pàramo contra Casamitjana. Què en pensa?

Això és simplificar les coses. A Roses hi ha dos models de creixement. L'un és el de Casamitjana i Bataller, que representen el passat, un creixement pel creixement. L'altre model és el nostre, que és el de la sostenibilitat, de la contenció.Som ecologistes no en el sentit estricte, però una destinació turística ha de mirar cada cop més per l'entorn de la vila, el patrimoni.

Si calen pactes què farà?

No descartem ningú. Ho hem demostrat en la història: CiU ha donat suport a un alcalde socialista, a un del PP i ha governat tenint majoria amb ERC. Si algú vol veure la imatge d'algun partit obert i dialogant ha de mirar CiU.

Espera una campanya dura?Com interpreta l'increment de llistes?

Demostra que hi ha sensibilitats diferents i que molta gent veu l'Ajuntament d'una manera que no és la realitat. Intentar arreglar la realitat catalana des d'una regidoria d'un Ajuntament no serveix de res.


Dividirà el vot...

Sí que la quantitat de llista fa que molt vot es perdi i que no serveixi per a res. Estem en un moment en què moltes llistes poden fer que es mantingui la inestabilitat al govern.

Han sorgit dues llistes xenòfobes. Hi ha problemes a Roses amb la immigració?
No hi ha cap problema, hi ha un repte, molt seriós. Els que ho simplifiquen ho veuen com un problema.

Queda per solucionar el problema de Santa Margarida. Què cal fer?


El desembre passat, al Senat, CiU va presentar una modificació de la llei de costes que ha estat aprovada per CiU i el PP. Ara ha d'anar al Congrés i cal demanar que els 25 diputats del PSC votin a favor i el tema de Santa Margarida, s'Abanell i Empuriabrava quedarà resolt. Si continua votant en contra com ha fet, el problema perviurà molts anys. Pel que fa a la Gola de l'Estany, que és un problema diferent, el darrer govern del PP ja va dir el mateix que ara, que hi han trobat la solució. Li demanem al director de Costes que escrigui el que ha dit de paraula.

Què passarà amb la zona industrial?


No té cap problema. La resolució judicial ha promogut titulars però no va més enllà perquè ha quedat resolt amb l'aprovació del POUM. Quan el tripartit i la senyora Casamitjana la van aturar el 2003 va ser el pitjor atac que ha patit Roses.

Parla del POUM...

La història del POUM, gràcies a Déu, ja s'ha acabat. Afortunadament les prioritats són unes altres...

Aquesta serà una campanya dura?

En absolut. Per part nostra no ho serà ni ho ha estat mai, ni el 2003 ni el 2007 en que sí va ser molt dura però en una sola direcció, contra CiU. El que sí que demanaria per a veure quina serà la qualitat de la campanya és que l'actual quadripartit –ICV, GIR, PP i PSC– diguin si encara tenen viu el seu pacte. Nosaltres anirem en positiu i a explicar les prioritats: que la gent tingui feina a Roses, escoltar. Ens comprometem a fer una societat participativa.

Què demana als seus votants?

Els demano confiança. I que els nostres votants es converteixin en la nostra veu. Que ens facin confiança i que facin entendre als que encara dubten si cal anar a votar, que quatre anys perduts són molt importants. Que el temps no s'atura i el que es perd no es torna a recuperar mai més. La base és que tothom es guanyi la vida, els que ja hi érem i els que han vingut de nou.


Perfil

Carles Pàramo està actualment pre - jubilat. La seva vida laboral l'ha dedicat a una entitat bancària,Caixa de Girona, on treballava. Políticament, ha estat alcalde de Roses des de 1993 fins al 2007, quan, tot i guanyar les eleccions municipals, va ser desbancat de l'alcaldia per un pacte de quatre formacions polítiques. El 2007, aquell mateix any, Pàramo va deixar la presidència de la Diputació de Girona, càrrec que havia ocupat des de 1999.