dimarts, 17 de maig del 2011

CAMPANYA NETA . . . CAMPANYA AVORRIDA?



Es lamentava algú de que, enguany, no es nota que tinguem eleccions faltant tants pocs dies. A pesar de la gran quantitat de cartells que hi ha, diuen, no hi ha ambient. Que no se’n parla de la política i que estem tots molt ensopits.

Crec que no és cert del tot, els mitjans de comunicació publiquen cada dia les noticies que van apareixent sobre el procés electoral i la gent en parla i molt, però amb una serenor que fa quatre anys no hi havia.

A Roses, fa quatre anys que passava?, per que la crispació que es vivia i, enguany, , per què la serenitat?. Doncs per que qui marca la pauta de les eleccions, òbviament és l’oposició qui, en funció o proporcionalment a les seves ànsies de poder utilitza un sistema o altra per a poder-lo guanyar.

Les ànsies de poder, per ambició personal uns i per poder fer un POUM a mida els altres, plegats i havent-ho lligat tot, varen engegar la pitjor campanya que s’ha vist mai a Roses, a l’Empordà i la resta de municipis catalans. El tot si val, curosament difós a través d’Internet més que interès el que va despertar va ser el morbo.

Avui la gent sap llegir Internet, ja sabem que qui parla a través de les web no és Déu i sabem que darrere cada “anònim” no sempre hi ha el típic personatge tímid i esporuguit. Tristament ha calgut recordar que els innocents no tenen l’obligació de demostrar que ho són i tristament, una mica massa tard i no del tot, ningú ha pogut demostrar cap ni una de les moltes acusacions i injúries que tan varen influir en el resultat.

Tenim una campanya neta o avorrida?, fins abans d’ahir podríem dir que era neta però sembla que algú ha perdut els nervis i torna a seguir el mateix camí, metafòricament i digitalment parlant, de fa quatre anys. Ara sense ser anònim però amb la mateixa mala llet. El meu pare sempre deia que la cabra siempre tira al monte.

La campanya no és avorrida, ha estat neta bàsicament per que els qui ara estan a l’oposició, CiU, no anem pel camí de la desqualificació i propugnen el canvi en positiu. Aquesta és la diferència. Sí, volem i estem disposats a tornar al govern, és clar, però no ho farem a qualsevol preu. Mai ha estat aquest el nostre camí.

Ens presentem amb coherència. Si en el seu dia, CiU, va donar suport a un govern del PSC i anys més tard varem votar un alcalde del PP i més tard varem governar aliats amb ERC, quatre anys tot i haver obtingut la majoria absoluta, demostrem una generositat política que, malauradament, no és comuna.

Presentem les nostres propostes en el que esperem sigui el programa de govern pel mandat 2011-2015 i d’entre totes en prioritzem dues, la primera, treballar, per a que tothom pugui treballar, i la segona, escoltar, també molt important. Cal començar per convocar un referèndum per a que el poble digui la seva sobre on ubicar un aparcament i com finançar-lo. L’actual govern, PSC, GIR, PP i ICV, ha aprovat una proposta que contempla que tothom de Roses pagui per aparcar i nosaltres hi estem en contra.

Serenitat i positivitat és el to que hem donat a aquesta campanya. CiU ja no és l’ase dels cops de fa quatre anys i portant la iniciativa.

El canvi en positiu i més per Roses són els eslògans de CiU i en això estem. La nostra candidatura és el resultat del consens entre CDC i UDC per a formar, no una llista sinó, un equip de persones i tenim un programa realista, fruit de les converses mantingudes amb més de trenta entitats, associacions i institucions rosinques, amb totes les organitzacions empresarials i amb nombrosos autònoms, treballadors i professionals. Volem servir i per a fer-ho cal saber escoltar i cal voluntat de complir els compromisos i en això estem. No fem promeses, oferim un contracte ètic.

publicat a Hora Nova de 17 de maig del 2011