divendres, 3 de juny del 2011

ROSES, en positiu


A Roses hem d’estar il•lusionats, l’escenari que s’ha creat ens fa veure finalment podem arribar a tenir un govern en positiu. Amb els resultats a la vista es demostra que la ciutadania ha votat estabilitat i eficàcia. És evident que aquesta vegada les urnes han parlat en un marc molt diferent al del 2007, la campanya ha estat prou neta.
Els representats electes, ens veiem obligats a actuar posant el comptador a zero i amb els peus ben posats a terra, a actuar amb la voluntat de fer possible un govern amb autoritat legal i moral suficient per a assumir el lideratge indiscutible, no sols legal sinó moral. Els problemes són seriosos i la urgència és total. El programa que varem proposar als electors està exposat públicament i tothom pot constatar que va en aquesta direcció. Al nostre programa cal afegir-hi les cinquanta mesures anticrisi que ja en el 2009 varem posar a disposició del govern. Aquestes propostes, posades al dia, continuen essent vàlides com a full de ruta.
Un rumb que va en una direcció clara, mantenir i crear llocs de treball i fer-ho escoltant la gent. Volem promoure una nova forma de governar. Són els dos compromisos als que ens devem però n’hi ha un altre que proposem, també molt important. Estem intentant posar les bases per a una autèntica regeneració de la política per que és evident que el mon ha canviat i molt, i ens equivocarem si no actuem d’acord amb els nous signes.
El nou Consistori es constituirà el dia 11 de juny, s’elegirà alcalde o alcaldessa i a continuació, aquest o aquesta, haurà de formar el nou govern. Fins no arribem a aquest moment, tots estem parlant amb tots, per a valorar les diferents possibilitats. Govern en solitari, amb les dificultats afegides al panorama que tots sabem molt difícil o govern amb majoria que faci més eficaç la gestió?, aquesta és la qüestió. Qui això signa ha passat per totes les experiències i recomano, ferventment, l’entesa o el pacte, en positiu i transparent, com no podria ser d’altra manera. Cada u posat en el seu lloc, lleial amb el seu electorat però pensant en el conjunt dels ciutadans, també en els que no van a votar o els que ho fan en blanc. Cal retornar la confiança i el prestigi a la política.
Per aconseguir l’eficàcia l’estabilitat és bàsica i els ciutadans ens ho reclamen. Estabilitat i eficàcia per atendre la màxima urgència, la lluita contra els greus problemes familiars i personals que genera l’atur. De tots els polítics en general i dels locals en especial, essent els més propers, es reclama seriositat i coherència i ens reclamen siguem capaços d’entendre’ns i en això estem.
CiU te el suport majoritari de les urnes, la nostra posició ideològica és central i la nostra història de pactes demostra que tenim un tarannà dialogant. Des del primer dia ja ens varem posar a treballar per a arribar a acords. Des d’aquesta posicionament hem parlat, primer amb el Partit Popular i després amb Gent del Poble–AM. El PSC ens ha ajornat la cita que ens havien donat per dimecres passat i estem esperant. Amb els primers i els segons hem parlat amb el programa de govern sobre la taula, sense fer cap oferiment que anés més enllà que demanar es sumin al servei efectiu formant govern i a fer-ho el més ràpid possible sota un programa que sumi els objectius prioritaris de tots els grups que hem resultat elegits.
En tot cas, passi el que passi, és el moment de donar les gràcies a tothom qui ha contribuït a que avui el panorama de Roses és vegi amb més claredat i a tothom que ha volgut i vol contribuir a que l’esperança de tenir un govern en positiu es faci realitat.

Carles Pàramo i Ponsetí, electe.
Publicat al periòdic Hora Nova, de data d'avui 3 de juny del 2011