divendres, 13 de maig del 2011

UNA ALTRA DENÚNCIA ARXIVADA


La Jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Figueres ha dictat acte de sobreseïment de la denúncia interposada pel regidor i candidat d’ICV, Joan Esteve Danés, qui acusava a Carles Pàramo de prevaricació per haver resolt favorablement quatre recursos interposats per denúncies de trànsit entre els anys 2000 i 2003.

S’ha tornat a demostrar que Carles Pàramo és innocent de les acusacions que de forma sistemàtica rep del regidor i candidat d’ICV, Joan Esteve Danés, àlies el Pillu. Amb aquesta ja arriben a nou les denúncies que es demostren falses.

Les declaracions de tots els testimonis, la majoria amb formació professional de l’administració municipal, jurídica, econòmica o policial, han demostrat que res es va fer malament, ans al contrari que el llavors alcalde va actuar rigorosament d’acord en la llei. Les declaracions dels testimonis aliens a l’ajuntament també demostren que tot va ser molt correcte i, finalment, les declaracions de l’acusador, el Sr. Joan Esteve Danés, demostren la falsedat i inconsistència de les seves acusacions.

Des de CiU lamentem que es pugui utilitzar impunement la justícia com a instrument per a desacreditar qualsevol persona. Només es busca el titular i deixar un pòsit de dubte. Malauradament CiU sovint és víctima d’aquesta praxi. A part d’això i en aquest cas concret, la denúncia ha suposat una depesa per a tots els ciutadans de Roses que supera els 15.000€ (referint-nos només en allò que és fàcil de quantificar).

A part dels honoraris de l’advocat de la defensa que, una vegada demostrada la correcta actuació de l’alcalde Carles Pàramo, hauran de ser assumits pel propi ajuntament, hi cal comptar les hores de treball perdudes pels tretze funcionaris de tots els nivells que els hi ha calgut declarar, inclosa l’encara alcaldessa, Sra. Casamitjana.

Per tot això:

Exigim al Sr. Joan Esteve Danés, regidor i candidat d’ ICV, que restitueixi a les arques municipals la pèrdua econòmica que ha provocat a l’ajuntament amb la seva irresponsabilitat, indemnització que no pot estar per sota dels 15.000 € esmentats.

Demanem que la Sra. Casamitjana, en la seva qualitat d’alcaldessa que obligui al regidor membre del seu govern que cas de no voler assumir voluntàriament la despesa provocada li reclami immediatament el seu pagament per la via judicial.

Exigim al Sr. Joan Esteve Danés, regidor i candidat d’ICV, que demani perdó, a totes les persones perjudicades, acusat, testimonis, funcionaris i membres de la justícia, inclosos els membres dels cossos de seguretat, als que amb la seva actitud ha perjudicat.

No podem deixar de lamentar tots els entrebancs que des del primer moment, quan varem estar citats per la Fiscalia, ens va posar la Sra. Casamitjana, encara alcaldessa de Roses. La seva actitud va impedir que durant setmanes no poguéssim accedir a tota la informació i els expedients en els que es basava la denúncia. I això és molt greu atès que tot el que demanàvem ja havia estat fotocopiat a instància del Sr. Joan Esteve Danés per a ser enviat al Ministeri Fiscal, feia temps. Considerem que la seva obstrucció volguda mereix una disculpa pública.

CiU de Roses, continuarà la campanya com ha fet fins ara, en positiu, presentant propostes i presentant un contracte ètic, el compromís de treballar amb honestedat, amb lleialtat per un Roses on tots hi puguem viure en llibertat i prosperitat.